autiollesaarelle


mulla on jo ikävä KUUMAespresson kestoisia keskusteluja. olisiko kukaan uskonut, että vuoden takainen sulku otettaisiin uusiksi ja että eletään edelleen pandemian panttivankeina. tuoreet muistot kohtaamisista lämmittävät - esimerkkinä jo punavuoren aikaisilta vakioasiakkailta saatu ihana kiitos siitä, miten me ollaan saatu olla tekemässä hetkiä heille. sitähän palvelu tarkoittaa, ihmisten hyvissä hetkissä mukana olemista, rupattelua tuttujen kesken, asioiden jakamista ja reppujen keventämistä - kodikkaita kohtaamisia.

toisaalta joskus on hyvä pysähtyä tai ainakin rauhoittaa jalkaa kaasulta ja antaa ajan ruokkia luovuutta. suunnata huomio ulkoa sisälle, toreilta kotiin. tarkastaa oma kompassi ja miettiä, mikä ohjaa omaa elämää ja mihin itsensä sijoittaa tästä lähtien. missä on kotonaan. mitä pakkaisi autiollesaarelleen.

ilari hämäläinen vertasi hs:n jutussa työpaikkaa uima-altaaseen; ettei sieltä lähtiessä jää kenestäkään reikää eivätkä organisaatiot jää itkemään kenenkään perään. toinen stoori ovat koti ja sydäntyypit; kenen elämään haluat jättää jäljen ja ketkä tekisivät sellaisen omaasi poistuessaan. mihin naulakkoon haluat laittaa hattusi ja keitä ne, joiden sydämissä haluat paikan. mitä kuuluu sun tulevaisuuden luottojuttuihin, keitä helmiä pujotat rukousnauhaasi, missä sijaitsevat sinun mansikkapaikkasi. tavaraa arvokkaampia ja elämää rikastuttavampia ovat kokemukset. nyt kun reissaaminen on minimissä, voi uudelleensulatella jo tehtyjä ja iloita niistä. ja voi suhtautua itseensä samalla armolla ja lempeydellä kuin sydänystäväänsä tai kuin nuoreen itseensä. miettiä, mitä elämällään tekisi ilman vanhoja kaavoja ja ilman, että menneisyys määrittää tulevaisuutta. armahtaa itseään emilia lahden sanoin you're a beautiful person and nobody goes through life without mistakes. 

mun sulku sujuu pelkistämällä elämää entisestään ja miettimällä, mitä minä pakkaisin autiollesaarelleni parmesanin ja hunaja-dijonin lisäksi. mikä minulle on tärkeää, arvokasta ja merkityksellistä. konkretiana kodin osalta se merkitsee leirin vaihtamista kaapelin loftista kruununhakalaiseen vanhaan charmiin. mietin ikävissäni tiputella espresson kestoisia tekstejä ja kuuman soittolistan poimintoja - innostuksen jakamisesta, merkityksellisyydestä, vetovoimatekijöistä, pelkojen selättämisestä. ja autioistasaarista. vinkkaan IG:ssa kun julkaisen uuden jutun.

kevään, valon ja jonkun sinulle hyvän ja pyhän odotusta ja kokemista.

jos kaipaat muutosvalmennusta, se onnistuu livenä, etänä tai vaikka pitkällä kävelylenkillä - muutokset toteutuvat pikku askelin yksi hyvä päätös kerrallaan. 

https://open.spotify.com/track/28H9k6mTrjsidIQDW5HvAW?si=8XchUAyaRwGqEEht0zIX-w

kiitos kuvasta ihana iina lallo